Att sitta (ligga) av sin tid

För mig funkar det bäst att arbeta med romanprojekt när jag har flera timmar framför mig av egen tid.
Så jag brukar försöka att ta mig igenom skrivpass som är 3 timmar långa.
(Jag tar tid genom att göra 3 timmars spellistor på iTunes. Ifall jag måste kissa eller koka te trycker jag på paus.)
Den här veckan hade jag ett pass i måndags, ett i onsdags och ett idag. (tisdag & torsdag jobbade jag på bibblan)

Det har varit 3 väldigt olika pass. I måndags flöt det på riktigt bra eftersom jag kände mig motiverad och inspirerad efter ett uppehåll över helgen. Jag kände att jag började närma mig slutet på första utkastet.  I tisdags var det riktigt segt. Jag stirrade mest på väggen och knaprade kex.  Idag bäddade jag ner större delen av kroppen i sängen när jag skrev eftersom det blåste så förfärligt. (Typiskt engelska otätade fönster.) Och det flöt på jättebra ... skrev till och med i en extra timma ... vet inte om det berodde på att jag låg i sängen, men det blev en sexscen i dagens skörd av ord ;=)!

Kommentarer
Postat av: Sara

häftigast tycker jag är att du kan skriva till musik! jag slutar alltid att koncentrera mig och lyssnar på musiken så fullkomligt att jag inte vet hur orden sitter ihop. fast jag tycker alltid det är svårt att koncentrera mig, även om det är helt tyst och jag ska läsa eller plugga eller nåt annat... måla går bra för då kan man låta det bli som det blir. flödesskriva borde väl också gå men jag glömmer bort bokstäverna. beror ju på vad det är för slags musik förstås... vad löyssnar du å för musik när du skriver? Guns???

2008-04-22 @ 17:47:59
Postat av: Moi, encore une foi

Jo jag har ett boktips. Novellsamling av polsk nutida författarinna som heter Olga Tokarczuk. Hennes "Spel på många små trummor" (på eng "Palying on many drums") är helbra!

Så läs den om du har tid och lust, inte så långa noveller heller, hela boken är 90 sidor så det är inget heltidsprojekt :o)

2008-04-22 @ 17:50:35
Postat av: hmmm...

PLAYING ska det ju förstås vara

2008-04-22 @ 17:51:23
Postat av: annalivet

jag sög såklart på mig av dina tips. tycker du är toppenbäst. men om du känner dig vek kan du kolla på min blogg. lite pojkar så länge.

2008-04-23 @ 00:12:15
URL: http://annalivet.blogg.se
Postat av: lollo

svinto: minns du inte att jag tipsade dig om Olga för ganska längesen ? ;=) jag älskade "spel på många små trummor" vi läste den tredje terminen på jaknan ... kul att du gillar!!!

jag skriver till all slags musik, men bara engelska texter, kan inte koncentrera mig om det är svenska texter trots att jag skriver på engelska ... skumt ... men jag går upp i skrivandet så mycket att jag knappt hör musiken, bara en bakgrund, en slags kuliss när jag kommer av mig kan jag plocka upp nåt inspirerande ...

2008-04-23 @ 01:32:01
URL: http://livinglollo.blogg.se
Postat av: Sara

nej det hade jag helt glömt. då vet jag vad du gillar då, det var ju ett bra tips isf :o)

2008-04-23 @ 02:11:57
Postat av: lollo

yeah, men när jag tipsade dig trodde jag först att Olga var ryss, för vi pratade nån gång om att det inte
fanns några kvinnor i ryska litteraturen och då nämnde jag henne tror jag, men skickade dig en länk med en intervju om henne. kan skicka igen om du vill! ;=)kram

2008-04-23 @ 14:36:28
URL: http://livinglollo.blogg.se
Postat av: Linnea

Jag är fast i blogg- och internet träsket och kan inte fokusera på att skriva. Det går segt och känns mest jobbigt. Så ska det ju inte vara..=( Har du några tips? Stänga av internet? =) Hoppas allt är bra annars! kram

2008-04-24 @ 10:55:19
URL: http://llowejko.blogg.se
Postat av: Linnea

Ja, det är väl lite disiplin som gäller...=) Jag har testat musik idag och det gick rätt bra. Det är som ett trevligt brus i bakhuvudet...Åh andra sidan är jag ju ute på internet igen nu...och kollar bloggar. =)

2008-04-24 @ 15:47:30
URL: http://llowejko.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0