Efter bokmässan ...

... är jag helt slut!

Fyra intensiva dagar då jag kände mig som en blandning mellan en smilfink och en studsboll.

Några av höjdpunkterna:
*Signering av  PIHMA till folk jag både kände och inte kände. Författarhuset sålde slut på de böcker de hade med sig så det var tur att jag hade ett eget lager!
*Ett litet snack med Bob Hansson (som läste bitar ur Gunnar och var lika odrägligt bra som vanligt)
*Ett litet snack med Unni Drougge (som är otroligt snäll och stark och gjorde bra ifrån sig i debatten om kvinnors roll i media med Maria Abrahamsson från Svd)
*Mingel på torsdagskvällen med branschfolket (träffade söta gymnasietjejer som var där och ställde så kallade intelligenta frågor)
*Möte med mina kollegor på Författarhuset: Sofia Åkerman som skrivit Zebraflickan, Ylva Brodin som har flera böcker bakom sig, Jonas Cederquist som skrivit Tornsvalan, Bim Wikström som skrivit IQ70 och barnboksförfattaren Kalle Guettler
*Samtal med Malin Isaksson, min handledare på Jakan som också debuterar i år med ungdomsromanen Brännhett
*Träff med författarcoachen Johanna Wistrand som stod i sin monter och sålde handboken Kom igång & skriv
*Närmare bekantskap med min förläggare Stellan och hans fru Marianne
*Den icke-existerande toalettkön i VIP-rummet för utställare

Här står jag med en av mina förebilder och numera kollega Bob Hansson

image81Bokmässan here I come!

Idag har jag sålt PIHMA till några av pappas jobbarkompisar, min vän Ulrica på bibblan i Nässjö samt mitt ex. Det ska bli intressant att höra vad de tycker om boken (om de vågar tycka något :=) Dessutom finns PIHMA nu till försäljning på Bokia-butiken i Nässjö. Endast i två exemplar så skynda att fynda ;=)

Imorgon drar jag till bokmässan och kommer hem på söndag kväll.

Info om var och vilka tider jag befinner mig på mässan hittar ni på:

www.louisehalvardsson.com

Hoppas vi ses!

(Själv hoppas jag att få se åtsminstone skymten av mina tonårsidoler Linda Skugge och Unni Drougge.)

Nästa bok ...

Den värsta intervjufrågan efter "varför skrev du boken?" är "när kommer nästa bok?". Räcker det inte med att man har skrivit en bok och håller på och marknadsför den? Det är lite samma sak som att fråga en nybliven mamma "när kommer nästa barn?". Man måste ju få lite andrum för sjutton! Ta hand om boken som just kommit ut ...

Jag känner mig redan stressad och tänker nej nu jäxxxx ska jag göra nåt helt annat. Typ åka till ett land jag kan inte kan placera på kartan och voluntärjobba eller bli skådespleare eller vad som helst.

Men jag vet ju ändå att skriva är det jag vill hålla på med, för jag kan inte låta bli. För att jag kommer på meningar som jag bara måste skriva ner. Jag vet också att vissa saker borde man lägga på hyllan ett tag och nu gäller det att satsa allt på marknadsföringen av PIHMA och jag borde verkligen inte oroa mig över nästa bok. Men det är en sak att veta, en annan sak att känna.

Jag har ju börjat på experimentet med Elle. Ett slags romanförsök på engelska. Men nu när jag är i Sverige och inte har engelskan runt omkring mig känns det knepigt. Drivet och känslan finns i hjärnan, att jag vill jobba med Elle, men i praktiken går det inget bra. Jag tappar självförtroende både vad gäller storyn och språket. Känner mig oinspirerad och omotiverad att skriva även om det finns tid. Jag slits mellan skrivandet på Elle och att att surfa runt på internet och kontakta massa personer och organisationer som möjligen kan vara intresseade av mig och PIHMA. Slits mellan att redigera Elle-kapitel och göra flygblad till bokmässan.

Jag borde börja meditera mera, ställa mig framför spegeln och ger komplimanger till mig själv och allt sånt där. Det hjälper även om det känns löjligt! Det hjälper även att titta på får och kossor i diverse hagar i utkanten av Nässjö.

image80

Smålandsnytt och syskon

I torsdags åkte jag till Växjö för att medverka i direktsändning på Smålandsnytt. Innan programmet började fick jag snacka lite om PIHMA och öva på frågor. Jag försökte vara lika cool och korthuggen som Lou Reed (även om han är i extremaste laget och brukar ställa frågor istället för att svara på dem!) Programledaren kom med en pudervippa och borstade mig på näsan. Kändes som det kunnat kvitta. Hade hellre velat att de täckte över finnarna som lyste lika röda som håret. Men det är det säkert bara jag som tänker på. Är för gammal för att ha tonårsångest!

Det hela var i alla fall över mycket snabbt och jag fick betald taxi till broder Daniels lägenhet. Passade på att lyssna på skivor ur hans stora samling.

image78


Nästa dag tog jag bussen till Braås för att hälsa på "storasyster" Johanna och hennes dotter Shadi. Gick på barnvagnspromenad och senare fick jag lära mig hur man håller i ett månadsgammalt liv. Jag är stolt "moster".

image79


Jag finns på U-tube!


Klicka här för att se ett video-clip från release-festen!

PIHMA finns nu att köpa på Bokus!

Ni som inte hade möjlighet att komma på releasefesten får en andra chans att köpa min debutroman
Punkindustriell Hårdrockare med Attityd ...

Klicka här

Tack för att ni fixade festen!

Pusta ut, pusta ut ... nu är det slut! Efter att ha varit nervös i en vecka kan jag nu luta mig tillbaka i Svintosaras soffa och tänka tillbaka på en mycket lyckad releasefest för min debutroman Punkindustriell Hårdrockare med Attityd

Tack för att ni kom (c:a 60 pers!) och speciellt tack till mina gäster:
Annalivet, Lotus, Svintosara och Benny från In Benny We Trust
Tack också till Mamma & Pappa f'ör att ni skötte dörren, till Broder Daniel för att han fixade mingelmusiken och sist men inte minst tack till Mia och Emma som vågade hålla spontana tal!

image76


Tack också till alla som köpte boken, nu står ett ex av PIHMA i omkring 40 olika bokhyllor främst i Stockholm och i Nässjö. Nedan kan jag stoltsera genom att hamna mellan Graham Greene och Bob Hansson i Svintosaras hylla.

image77


Comeback på scen

Jag har inte stått på scen sen i februari så jag var SKITNERVÖS ... inför releasefesten på fredag. Men jag botade den nervositeten genom att prova ett par texter ur Punkindustriell hårdrockare med attityd på ett Poetry Slam på Skeppsholmen. Lotus var med som mitt stora personliga stöd och det är hon som är fotograf. På fredag kommer hon att vara en av mina gäster och läsa om hennes romanfigur Deborahs tonår.

image75

Annalivet stannade hemma och filade på de dagbokstexter hon kommer att framföra på festen. Svinto stannade hemma och kurerade en halsfluss. Krya på dig! Även hon ska uppträda på fredag med spexiga texter. Och nu har jag ett alldeles eget husband: In Benny we trust

Mer info om releasefesten på www.louisehalvardsson.com ... är nu uppe i närmare 60 anmälningar!

Stockholm here I come!

Imorgon åker jag till Stockholm.
Under en vecka ska jag bo på tre olika soffor i tre olika lägenheter.
Jag är inte längre blond, snarare ceriserosa.

På fredag är det F E S T
för att fira släppa av min debutroman:
Punkindustriell Hårdrockare med Attityd

45 säkra anmälningar
17 som säger kanske (om de kan få ledigt från jobb m.m)

Vad har du för ursäkt att inte komma? :)
Mer info och anmälan hittar du på:

www.louisehalvardsson.com


Ytor och fönster

Om ni tittar på bilden i tidigare inlägg: 'Från färjeläger på Koh Samui till skrivbord i Nässjö' så ser ni att skrivbordet är vänt mot väggen. Det går inget bra att skriva vid det skrivbordet. Att stirra in i väggen dödar min inspiration. De senaste fem åren har jag bara haft skrivarplatser som vätter mot fönster. Jag behöver ytor när jag skriver så nu har jag ockuperat finrummet. (Ordspråk från Sky: 'Don't put your money in the fine room.' )


 

image73


Helst vill jag alltså skriva framför fönster, annars vid bord som är vända bort från väggen och utåt. Jag brukar även åka till min farmor i Flisby och skriva. Så här ser min skrivarhörna ut där:

image74


Elle, min nya romankaraktär ... vad händer med henne ... Hon har blivit kommenterad och kritiserad av min nya skrivargrupp onnlie: WoW. Det är mycket att tänka på. Ofta tar det månader för mig att smälta kritik, att bli motiverad att skriva om. Men jag är inte intresserad av att skriva om just nu. Jag hinner inte att gå in i de där djupa tankarna. Om jag skriver så fortsätter jag bara där jag är ... Vill liksom komma någonstans innan jag börjar skriva om. Spara kommentarerna och ta itu med dem när det är dags. Mitt mål är att bli klar med första delen, så som jag tänkt den, innan jul. En gång i månaden skickar jag en bit text till WoW. Med tanke på allt annat så blir det nog ganska korta textbitar. Funderar över om jag ska behålla berättelsen helt realistisk, eller om jag ska lägga in mer mystiska drag ... Är lite influerad av japanska författare just nu som Haruki Murakami och Banana Yoshimoto. Jag funderar också på om jag ska låta Elles pappa vara död och låta hennes mamma vara mindre närvarande. För det är inte hennes föräldrar historien handlar om ... Den handlar om en annan tjej egentligen: Michelle!

Men just nu känns det som att jag jobbar på kontor! Jag skriver e-mail, svarar på e-mail, ringer telefonsamtal, svarar på telefonsamtal. Skickar post, planerar möten och går på möten. Inte mycket tid för nya kreationer ... men det är ju tur att författarjobbet går i olika faser!
 


62 mil för att hämta 108 böcker

image71

image72

I går åkte jag och mamma och pappa till Författarhuset i Västerås
Ett mycket positivt möte med förläggaren Stellan

(Det blev även ett stopp i Eskilstuna där jag fick träffa Anna och hennes påse = mage inhållande bebis)

Nu har jag ett litet förråd med böcker
som jag ska sälja på release-partyt, bokmässan
och övriga arrangemang jag är inbjuden till

Vi ses!

www.louisehalvardsson.com

8 saker om mig själv

Författarcoachen Johanna Wistrand utmanade mig att berätta 8 saker om mig själv ...

1. Jag älskar färsk ananas och salta popcorn, men inte på samma gång ;)

2. Jag skrev 2 böcker som inte blev publicerade (Rock N' Roll Suicide & Mötet med Malva) innan jag skrev Punkindustriell hårdrockare med attittyd

3. Jag var i Eastbourne på språkresa när jag var 16 och blev kär i värdpappan (som var 24)  i familjen jag bodde hos

4. Jag fick Centralskolans nobelpris när jag gick i 9:an för en dikt om året som gått i Nässjö

5. Jag har skakat hand med Slash från Guns N' Roses

6. Jag var orienterare i ett tidigare liv, men är rädd för att springa vilse i skogen

7. Jag skrev mitt specialarbete på gymnasiet om Unni Drougges debutroman "Jag, jag, Jag!", eftersom den boken inspirerade mig att både skriva och leva

8. Jag har plankat in på London Zoo

Nu ska jag utmana mina skrivarkollegor Annalivet, Lotus och Svintosara att berätta 8 saker om sig själva!
Den här trion ska även uppträda på mitt release-party! www.louisehalvardsson.com

RSS 2.0