Brännmärken

Puh! Back to a routine like the old days... Tur att det var molnigt idag (bra skrivarväder)

Har jobbat med Amanda mellan 11 och 4. Bara små avbrott för kaffe,  te och toast. Jag har tagit mig igenom början av första delen. (Presentationen)

*Lagt in lite mer filosofiska funderingar från Amandas sida
* Ändrat lite i Kims bakgrundshistoria (misstänker att jag skrev så mycket om hennes döda pappa i början bara för att avreagera mig när min pojkväns mamma dog)
*Gjort Danny Demon lite djupare genom att lägga in en framgångsrik storasyster.

Men vad jag är mest nöjd med är :
*Lade in en liten utläggning om brännmärken i första brevet till Kim
* Döpte breven hon skrivit tidigare i livet till "Barndomsbrev"

Dags att sluta jobba för idag. Ska stå på scen ikväll med mitt "poesi-band". Det är jag + mina väninnor Petra och Morgan. Ingen av oss är musikalisk så vi bildade ett band och kör dikter istället för sånger. Yeah!

Föräldrar och djup

Idag läste jag igenom anteckningarna jag gjort den senaste veckan och markerade viktiga grejer. Funderade över hur jag kan göra Amandas föräldrar djupare. Hennes pappa är bitter för att han inte fick chans att plugga vidare och hennes mamma vill uppleva mer glamour (gå på kändisfester och åka på charterresa)men det blir aldrig av. Är detta djupa problem??? Verkar inte så... men jag vill inte lägga in ett självmord i familjen bara för att det ska bli djupt.

Sky (min boyfriend) kom med ett bra förslag på att göra en person djupare: man kan låta en ytlig karaktär  visa känslor, genom att ge den ett husdjur. Kanske Marie ska få en katt? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA orkar inte tänka. Har också ångest för att mina föräldrar ska tro att det är dom jag skriver om.

Borde ha jobbat mer med Amanda idag... men har ett poesigig imorgon så jag var tvungen att repa lite.

Queens of the sun

Lördag kväll. Sitter framför datorn, medan halva Brighton dansar sig glada på någon klubb. Har redan haft min fest. En delad vinare på stranden med min väninna Morgan. Vi skrev en dikt tillsammans "Queens of the sun".  Kändes bra att flumma och leka med orden.

När jag kom hem gav jag mig själv internetförbud och lät mitt huvud jobba med Amanda (ja, det är hon som är hjältinnan i min bok) Ganska matematiskt jobb för tillfället... gjorde upp en tabell på datorn med kapitelrubriker. Har kommit på att det räcker att Amanda går på ETT gig i första delen.

Gror i min hjärna

Idag satt jag i trädgården, som är en fyrkantig stenplätt med några vildvuxna blomkrukor och läste igenom första delen av min bok. Drack pulverkaffe och gjorde anteckningar. Mest blev jag förvånad över hur bra boken faktiskt är, men den kan bli ännu bättre! Vissa kapitel tråkade ut mig- ogräset måste bort! Men funderade också på att lägga till dagboksanteckningar/brev.

Författarhuset vill att jag ska jobba med följande punkter.
1. korta ner med 10%
2. öka dramat på slutet
3. göra karaktärerna något djupare.
Om någon har tips att ge är jag tacksam ;)

Det gror i min hjärna. Skönt skapande tillstånd, när allt annat kvittar.

Champagne

I går korkade jag upp champagnen för att fira att jag numera kan presentera mig som FÖRFATTARE. Min ungdomsroman med arbetsnamnet "Punkindustriell hårdrockare med attityd" kommer att bli utgiven av Författarhuset (www.forfattarhuset.se) nästa höst. Hurra, hurra, hurra, hurra. Det är cirka tre veckor sen förläggaren ringde upp mig och sa att de vill publicera min bok.

Jag har fortfarande inte fattat att min högsta önskan gått i uppfyllelse och kommer nog inte att fatta förrän jag ser boken i tryck... Anledningen att jag väntade med champagnen tills igår var att jag behövde uppmuntran inför det HÅRDA ARBETET, dvs redigeringen. Och efter en klunk champagne och en sida med anteckningar bestämde jag mig för att starta denna blogg om min skrivkamp.

RSS 2.0