Lajbans & Litteratur i London!Tre dagar i London känns som tre veckor!
Intryck Inspiration Idéer

Först och främst: Jag vann ett poetry slam!!! Det berömda Bang said the Gun Poetry Slam som fick fem stjärnor för sin show under Edinburgh Festival. Blev superglad eftersom jag kommit 2:a och 3:a i flera slam men aldrig vunnit ... (publiken röstar fram kvällens bästa poet)

Men egentligen var jag i London av två andra anledningar:

*Jacob Sam-La Rose Masterclass - där jag fick tips på hur man "lär ut" poesi & performance till ungdomar
*YLG Conference - den årliga konferensen för biblioteksmänniskor som jobbar med barn & ungdomar, där man får tips på hur man kan inspirera barn och ungdomar att läsa och skriva

Så det var en helt spontan grej att jag hamnade på slammet ... Det var en poet på workshoppen som tipsade och eftersom jag inte hade några andra planer för kvällen gick jag dit och framförde den arga dikten som jag skrev till min före detta hyresvärd ... Kanske var det tack vare att det var så spontant och oplanerat som jag vann. Och vilket mottagande jag fick! Publiken skramlade med tomma mjölkflaskor fyllda med småsten (?)Här är jag med min pokal ...
Inte riktigt Guns N' Roses men Gun N' Boot!
Hade verkligen velat fira med ett glas champagne men eftersom jag detoxar lite (ingen alkohol, inget socker) i September så skålade jag i ananasjuice.

Nätsa dag var det dags för konferens ... Tack vare att jag sa till min chef att jag var uttråkad och omotiverad på mitt deltids-bibblojobb så erbjöd hon mig att åka på denna konferens som fokuserade på barn-och ungdomsböcker.

Jag tycker det är lite irriterande att barn- och ungdomsböcker blir ihopklumpade hela tiden. Det är stor skillnad på en bilderbok och en bok för äldre tonåringar ... Men det är alltid lika kul att höra hur olika författare i olika genrer jobbar. Ett exemplel: Michael Morpurgo har en säng som han sover i och en säng som han skriver i ...

På lördagskvällen var det författarmingel med trerätters middag med alldeles för många bestick och vita linnedukar ... Hade en av mina favoritförfattare Meg Rosoff vid mitt bord! Hon avslöjade att hon betalar sin 15-åriga dotter för att läsa hennes böcker.

Det kändes lite skumt att "vara på andra sidan". Alltså i Sverige har jag varit på konferenser m.m. där jag varit inbjuden som författare och där jag har pratat inför bibliotekarier och lärare. Och nu var jag plötsligt en biblioteksassistent som lyssnade på andra författare. Men roligt att kunna presentera sig som "award-winning Swedish author" och många var så klart nyfikna på mina böcker. Min agent försöker just nu sälja in både PIHMA och UNDER THE LIP som ungdomsromaner på den engelska marknaden eftersom vuxenförlagen gillar den sistnämnda men säger att den är lite för ungdomlig för deras smak ...

Så här är jag med en gnutta måndagsångest. Vad ska jag göra med intrycken inspirationen idéerna?

Jag vill vara mer kreativ på bibblojobbet, göra mer skrivar-workshops, storytelling m.m.
men helst av allt vill jag lämna bibblojobbet och helt kunna leva på skrivandet och erbjuda mina egna workshops till skolor och bibliotek och andra tillställningar. På sätt och vis gör jag det redan, men efter den här helgen känner jag mig mer "kvalificerad". Så jag är på rätt väg!  Det handlar mer om att jag borde marknasföra mig bättre.

Nästa tisdag ska jag föreläsa på folkhögskolan i Portslade utanför Brighton där jag pluggade engelska för 10 (!) år sen. Tycker det är både roligare och lättare att föreläsa än att leda workshops/"lära ut" skrivande ... För när jag föreläser är det lite som att stå på scen och göra ett poetry performance.

Dagen rekomendation: Brev!


Om jag skulle rekomendera något. Vad som helst. Så skulle det bli BREV.

Skriva brev.

Läsa brev.

Få brev!

Riktiga brev. Skrivna med penna på papper.

2 handskrivna brev nådde min dörrmatta förra veckan
(gissa om mina house mates blev avundsjuka!)

Den här sommaren tog jag upp brevväxlingen med min skrivarkompanjon Lotus
och jag skriver med iver
om skrivande och skapande och livet däremellan

skriver med iver gör jag även till Annalivet
som jag verkligen lärt känna genom brev

Och jag väntar på brev från Sara
(var är det??? har du postat än? fick ett sms förra veckan att hon skrivit ett "litet" brev till mig)

Det är även väldigt trevligt att få vykort från Muss med kossor och svenska flaggor och annat exotiskt

Om någon annan vill skriva brev till mig kontakta mig här för att få min adress


p.s. nilla - känner du igen lotusblomman från Brighton festival? tack för att du hjälpte mig att vika! d.s.

Grattis på Pappersbröllopsdagen, Sara!Idag är det 2 år sen en av mina allra bästa vänner Sara Starkström gifte sig med sig själv!
2 år är Pappersbröllop. Papper är bra. Papper kan man skriva på.
Sen brölloppet har Sara skrivit den minst sagt annorlunda dejtinghandboken Game Girl
och börjat blogga här.

Jag blir lite sentimental när jag tänker tillbaka på brölloppet där jag var en av brudtärnorna ...
Verkligen en av höjdpunkterna i mitt liv. Och samtidigt är det en absurd anekdot att berätta på krogen ... (Ett av tipsen i Game Girl att man ska ha några absurda anekdoter på lager när man går ut och träffar för folk, för det är mer intressant än att köra med de gamla vanliga frågorna om vad man gör och bor osv.)

Sara du är så tuff! Så himla modigt att gifta sig med sig själv! För att fira sig själv och sin självkänsla! Girl Power!!!

Klicka här
för mer bröllopsbilder

RSS 2.0