Högvarv under lågsäsong

Hon kan dricka hur många kokosnöt-milkshakes som helst. Om hon blir tjock finns det tillräckligt många lediga palmträd som kan skydda henne mot solen.


image27


Hon simmar en halvtimma varje dag. Om hon blir ett muskelberg är havet stort nog att vara hennes privata basäng. Tvärs över ligger Ko Pha-Ngan. Det är för långt att simma dit, men kanske tar hon båten till nästa fest under fullmånen.


image28

 

Hon älskar att slippa att laga mat. Om hon blir hungrig är det ingen väntetid på restaurangens ris. Det är den varmaste tiden på året och svenskarna och engelsmännen och tyskarna semestrar på andra ställen. Ölen tar inte slut på barerna och det glöms bort hur drinkar ska blandas.

 


image29


Hennes tankar går på högvarv när det är lågsäsong. Det finns äntligen plats att häva ur sig känslor kring sånt som skedde förr i tiden. När hon som nittonåring flyttade in på Goldstone Villas hos två engelskmän och en svensk. Det är en tid hon har försökt skriva om förut, men inte kunnat. Hon har hittat en slags vinkel nu, en annan kvinnas historia att väva in.

 

Experimentet ökar i sidantal. Hon följer rådet från Natalie Goldbergs bok (Writing down the bones - freeing the writer within) att skriva utan att lyfta fingarna från tangentbordet. Att inte stanna upp och analysera, att låta tankarna ta oväntade svängar. Hon har satt upp målet att fortsätta med detta flöde tills hon når sidan 100. Då ska hon gå tillbaka och läsa igenom, sila och sålla. Se vad hon försöker säga och börja om från början.

 

Översättningen har gått överstyr. Hon är klar med grovjobbet och nu står det stilla i skallen. Dokumentet är fullt av understrukna fraser som inte låter bra. Men god hjälp finns att få på internet och pojkvännens kompis har en bokhylla med diverse lexicon. Och läkaren i släkten har hjälpt till med medicinska termer. Om ett par dagar kommer hon förhoppningsvis att ha nya ögon och ny ork.


Kommentarer
Postat av: Daniel

Jag tycker att det är psycho att läsa sånt som folk har skrivit om sig själv i tredje person.
Man måste nog ha en bra självbild för att kunna göra det iaf.

2007-05-13 @ 11:23:15
URL: http://stevemckagan.blogspot.com
Postat av: annalivet

det låter som om du är i full gång. vad roligt. det låter som om livet leker där borta. vad underbart. jag önskar att jag var där och inte här. det regnar i stockholm. söndagskramar till dig från mig

2007-05-13 @ 14:38:10
URL: http://annalivet.blogg.se
Postat av: Sara

mailade dig just, jävla dator, jävla hotmail, går ju inte att skriva nåt för den hänger sig var 5 sekund... men jag får säga allt i brevet. PUSS

2007-05-13 @ 15:48:53
Postat av: Sara

låter annars som ni har det rätt bra :oD Spännande med ditt projekt!

2007-05-13 @ 15:49:38
Postat av: lotus

jag ska skicka ett brev till dig idag, hav förtröstan!

snart kommer emelie hit. vi ska odla våra skrivprojekt med rött vin och vinbladsdolmar. hon brukar ta med sin dator och sedan släpper vi loss demonerna. det är kul att sitta i varsin del av lägenheten, mötas ibland och diskutera något, men annars skriva.

2007-05-13 @ 16:02:41
URL: http://kreckla.blogg.se
Postat av: annalivet

och jag tar med mig ett halvfärdigt lollobrev upp till hälsingland. ska bara vara och vila och klappa på jyckarna. sköt om dig så länge darling.

2007-05-16 @ 22:41:44
Postat av: lotus

det är fredag = vanligtvis inget alls, men denna helg är jag ledig. jag ska dricka vin ikväll med en annan anna än vår anna (?!) och ha det bra.
hoppas thailand är snällt mot dig idag!

2007-05-18 @ 17:01:50
URL: http://kreckla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0