Vykort från Wellington



Hon är övertygad om att när man verkligen, verkligen vill något så samarbetar universums alla krafter för att det man vill ska gå i uppfyllelse. Men man måste vilja till 110%. Som sommaren 2003 då hon var 21 och drog till Brighton med SvintoSara och bestämde sig för att hon ville jobba på en pub. Trots att hon knappt hade någon arbetslivserfarenhet överhuvudtaget fick hon jobb på en pub inom en vecka.

Problemet nu är att hon inte vill jobba. Hon vill skriva. Så naturligtvis ser universums alla krafter till att hon får skriva. Så det är det hon har gjort de senaste dagarna ... Stängt in sig på sitt rum i Wellywood och arbetat med Natalie-projektet. Samtidigt har hon sökt jobb. Men bara halvhjärtat. Hon kanske ska provjobba på Wagamama - ett noodle house vid hamnen - på fredag kväll. Hon kanske ska på jobbintervju för städerska på Lodge in the City - ett vandrarhem - på lördag morgon. Inget som hon egentligen vill ... Men så kom det ett mail. För bara ett par minuter sen. Ett cafe som hon har hängt på (och lämnat in sitt CV på) som heter Off Beat och ligger precis vid coola gatan Cuba Street har mailat och undrar om hon kan fylla i ett formulär och komma tillbaka till dem ...

Och ja. Hon vill verkligen, verkligen jobba där. Hon har ingen café-erfarenhet, har till och med slutat med kaffe, men det känns rätt, rätt, rätt. De spelar bra musik. Cure t ex och har även supergoda smoothies och personalen är till hälften punkare. Nu ska hon tänka och drömma hela natten. Hon vill se sig själv på Off Beat. Hon kan se sig själv på Off Beat. Det är hennes dröm. Just nu. För stanna i Wellington vill hon. Efter att ha tittat på staden genom en kameralins hela dagen kom hon fram till att staden var vacker. Och en vacker stad är viktigt för hennes trivsel.

Snälla, snälla håll tummarna för Louise - även om ni hatar när hon skriver om sig själv i tredje person.

Kommentarer
Postat av: HPL

Denne kommentatoren håper i hvert fall at Louise får tid og overskudd og inspirasjon til å skrive sin neste bok, siden han likte den første så godt.

2009-01-14 @ 13:46:41
URL: http://laberg.no
Postat av: a=inger

Klart att vi håller alla tummar vi har oberoende om du är Louise i jagform eller louise-hon

LYCKA TILL

Kram

2009-01-14 @ 21:58:25
Postat av: annalivet

Jag hoppas, hoppas att du får jobbet du vill ha. Så kan du bjuda på goda smoothies sen också. Vad spännande! KRAM

2009-01-14 @ 23:38:25
URL: http://annalivet.blogg.se/
Postat av: Svinto

Du får det du vill ha. Man ropar ut i universum och sakerna kommer till en (den tanken gillar du va? :oD)

2009-01-15 @ 15:01:26
Postat av: Lotus

Hörde någonstans att man bara ska hålla vänster tumme för tur. Eftersom jag är vänsterhänt och hjärtat så himla långt åt vänster, så håller jag vänster tumme för att sammarbeta med universum!!

2009-01-16 @ 09:01:36
URL: http://kreckla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0