Att skriva dagbok i tredje person är schizofrent (enligt Peter Barlach)

Hon åkte på bokmässan i Göteborg. Hennes andra. Hon hoppas att det kommer att bli en femtioandra. Hon åkte på bokmässan med eldrött hår och bläckfläckiga byxor och en massa ångest för sin problemhy. Hon åkte på bokmässan för att synas. Men hon ville också se andra.

På tåget från Nässjö till Göteborg läste hon Amanda Svenssons ”Hey Dolly”. Anledningen att hon läste denna bok är att huvudpersonen i hennes egen debutroman ”Punkindustriell hårdrockare med attityd” heter just Amanda Svensson.

Den första personen hon ville se och fick se var Linda Olsson som har skrivit ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger” och ”Sonat till Mirjam”. Hon gillar Linda Olsson för att hon skriver på engelska och gör det mycket bra. Louise skriver också på engelska nu. En annan anlednng till att hon gillar Linda Olsson är att hon bor i Auckland på Nya Zealand, dit Louise ska i november. Kankse blir det en fika.



Sen fick hon se Sara Johansson. En ung kvinna som håller på att skriva ett mästerverk som ännu är  hemligt. På årets mässa jobbade Sara i Nicotexts monter. (bilden ovan). En monter som var granne med Författarhusets monter. Vännerna vinkade till varandra. Om någon tycker att Sara Johansson låter bekant beror det bara på att Louises roman är tillägnad till henne.

Hon fick också se the one and only Linda Skugge som mannekängade förbi i svarta höga stövlar och var snyggare och tuffare än någonsin. Louise vågade inte säga hej. Blä!!!



Efter några timmars hängande i montern och ett par sålda böcker gick hon och lyssnade på tidigare Amanda Svensson (bilden ovan) som pratade om sin Dollybok. Det var intressant och Louise uttryckte sin beundran.

Fredagen avslutades med mingel i Författarcentrums monter där hon fick ansikten på namn som hon tidigare bara kände till genom email. Kalle som täljer slangbellor och har ett svårstavat efternamn var där. Ett glas mingelvin på slutet av dagen satt fint efter två vita veckor. (Ett beslut som togs efter att ha varit ute i Nässjö City.)



Och så var det lördag. The big day. Då Louise blev intervjuad på Författarförbundets scen (bilden ovan) med anledningen av Slangbellevinsten. Nominerade Peter Barlach blev också intervjuad. Hon som ställde frågor var vinnaren av den första slangbellan – Ylva Karlsson. Intervjun handlade om det självbiografiska temat i romanerna och vad det hade för betydelse. Louise försökte vara så slingrig som möjligt. Efteråt fick hon träffa ett fan. En Malin som ville ha signerad bok. En Malin som var jättegullig i sin egna stil. En och annan Nässjöbo och Eksjöbo dök också upp.



Eftermiddagens höjdpunkt var Anna Jörgensdotter – författarinnan till bl a ”Pappa Pralin” och ”Homecoming Queen”. (bilden ovan) Hon befann sig i Gävles monter och Louise gick dit och sa ”hej du är min idol”. Anna blev glad och Louise blev ännu gladare.



Ett par lösryckta timmar senare lyssnade hon på Bob Hansson som pratade om kärlek. Det är för tidigt för Louise att ha en uppfattning om vad hon egentligen tyckte om denna Bobstund. Mest är hon nog avundsjuk för att Bob fick vara med på TV och prata om sitt hår. Men ännu mera är det nog kärlek för att Bob är Bob och sätter ord på allt som alla borde sätta ord på men inte gör det.

Uppspelt efter dagens intervju ville Louise ut och svira. Men det var lika bra att det inte blev något av detta. En kvarterskrog i närheten av Torp räckte gott nog. Med Sara som sällskap kan man ha lika kul på toaletten som i Haga eller på Järntroget eller var man nu ska gå ut i Göteborg.

So ... Sunday ... En avslagen dag som blev mindre avslagen av att Anna Jörgensdotter läste dikter i Etc-montern som var en annan av Författarhusets grannar. Och Anna inhandlade ett ex av PIHMA !!!

Louise avslutade mässan med att söka upp Författarcoachen Johanna Wistrand som har blivt en bloggvän. Johanna har precis kommit ut med eboken ”Skriv boken” där Louise medverkar med en essä om att ta skrivandet på allvar.



Fast innan det var dags att åka hem i förtid med mamma och pappa sa Louise hejdå till Stellan och Marianne (skakiga bilden ovan)  på Författarhuset och tackade dem för en fin mässa. Den andra. Hon får se vem som lever till den femtioandra.

Nu är hon hemma och vet inte vad hon ska ta sig till när det inte springer folk överallt. Hon försöker tänka på det som finns under ytan. Inte bara kläder och frisyrer. Att läsa en dikt av Anna Jörgensdotter kanske hjälper. Att hitta det som finns inuti böckerna.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Hej



Kul att se dig på mässan.

Jag är helt slut efter att ha gått där i tre dagar, ska bli underbart att få sova hemma nu =)

Blev många böcker men missade i stort sett alla intressanta författare att lyssna på... men men får satsa på bättre schema nästa år =)



kram

2008-09-28 @ 20:23:53
URL: http://www.jennies.nu
Postat av: Anonym

Hej Lollo!



Vad roligt att träffa dig! Nån dag måste vi ses under en fika också, inte bara på bokmässan! Jag uppskattar verkligen att du sökte upp mig!, ska du veta!



Du har en utmaning på min blogg.



Ha det så bra och ta't piano nu efter bokmässan, njut av hösten och drick varm choklad!

2008-09-29 @ 09:07:19
Postat av: Johanna Wistrand

Eh, glömde skriva att det var Johanna som har en utmaning till dig.....

2008-09-29 @ 09:08:11
URL: http://romanloppet.blogspot.com
Postat av: SvintoSara

Vad roligt att se ditt program i ord och bild också, även fast jag känner till det rätt väl :o) Ska försöka göra ett likadant. Tack för omtalandet också hohoho! Kraaam!

2008-09-29 @ 10:19:03
URL: http://svintosara.blogg.se/
Postat av: Malin

"Efteråt fick hon träffa ett fan. En Malin som ville ha signerad bok. En Malin som var jättegullig i sin egna stil."

:D det var jättekul att träffa dig!!! och inhandla en signerad bok att ta med hem och sätta i bokhyllan. Kul att lyssna på intervjun också, fast jag tyckte författarmannen var lite taskigt skum. Han var säkert avundsjuk för att din bok är bättre än hans och vann priset, haha!

Nu ska jag till frankrike!!! och sen ska jag skicka in en recension av din bok till GLÖD. Och följa en dröm och färga håret (mot mammas vilja men med hennes bästa kompis smygstöd och uppmuntran) Ha det BÄST!! Kram malin



ps. min axelbandsballong är med på intervjubilden :)

2008-09-30 @ 17:15:09
URL: http://www.monne91.blogspot.com/
Postat av: annalivet

Det verkar ju sannerligen som om den där Lollo har haft det toppen borta i Göteborg. Jag håller nog med herr Barlach om att det är aningen schizo att skriva om sig själv i tredje form, men hon kanske finner en frihet i detta? Jag har mailat ett viktigt mail till dig darling!

2008-09-30 @ 18:57:05
URL: http://annalivet.blogg.se/
Postat av: Bobbi

Hejsan,

jag pratade med dig en stund på mässan om att skriva om människor som tillhör en subkultur...

sen när jag kom hem såg jag att Johanna W skrev om dig på Romanloppet och kallade dig en "oofficiell romanlöpare"

Det kändes som ett roligt sammanträffande. :)

Jag är en officiell romanlöpare. ^^

2008-09-30 @ 20:51:23
URL: http://bobbi-san.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0