Lollos Söndagsskola

På veckans sista dag tar jag en paus från skrivandet ... genom att skriva! Vad jag menar är att jag lägger alla projekt och experiment åt sidan och leker. Leker genom att gå igenom ett kapitel i Johanna Wistrands e-bok Kom igång och skriv. http://www.multimanus.se/skrivbutiken3.html

 

När jag först fick denna bok tänkte jag 'den är bara för nybörjare'. Men så en dag när jag kände mig smått oinspirerad läste jag inledningen och bestämde mig för att pröva på några övningar. Och nu har det blivit min söndagssyssla.

 

Många övningar är klassiska som att t ex beskriva en persons väska och vad den innehåller. Men det finns också nya fyndiga övningar som t ex att välja en granne man inte känner och låta henne/honom skriva dagbok om gårdagen. Eller skriva fritt i tre minuter på temat 'Mitt liv som trottoar'.

 

Vad jag gör med övningarna är att anpassa dem till mitt experiment för att upptäcka nya vinklar. Alltså jag beskriver min huvudperson Elle Göranssons väska och låter en av hennes grannar skriva dagbok. Eller så låter jag en trottoar berätta om Elle som går på den ... Jag skriver detta utan en tanke på att inkludera det jag skriver i mitt färdiga experiment. Men det har hänt att jag blivit extra nöjd med en övning och kunnat använda det.

 

Så här kommer dagens visdom från mig:

Lek så mycket du kan, för du vet aldrig var leken kan leda dig!

 


Nu blir hon irriterad på sig själv igen, för att hon låter så käck och hurtig ... Hon leker inte bara med skrivandet. Hon leker med livet också :=)Igår var hon på ett 'Black moon party' och dansade i sanden vid en sjö (ej badvänlig). Hon tänker göra det mesta och bästa av sista tiden i Thailand ..!


Kommentarer
Postat av: lotus

haha, ja, jag har sett den lilla fadäsen själv... men kristofer som gör sidan är på festival...
hihi!

2007-07-15 @ 19:46:03
URL: http://www.kreckla.blogg.se
Postat av: annalivet

tack för alla käcka tips lollo. du är en förebild för mig darling. pusspuss

2007-07-15 @ 21:55:06
URL: http://annalivet.blogg.se
Postat av: Daniel

Det är ungefär som att du får dåligt samvete för att du råkar bete dig på ett vanligt sett, varför? Skulle du ha dåligt samvete om du köpte en villa, Volvo och en hund?

2007-07-16 @ 17:59:56
URL: http://stevemckagan.blogspot.com
Postat av: lollo

inte så jag menade broder! jag vill inte att folk ska få ångest och tro att jag skriver 24 hours a day ... jag har ett liv också ;=) för det är ju inte vanligt att även jobba på en söndag ... snarare överambitiöst ... fast som Lou Reed sa life is about hard work eller
om det var andy warhol som sa det ...

2007-07-17 @ 12:14:10
URL: http://livinglollo.blogg.se
Postat av: Uismine

Lively, fresh and designer work - really like the natural themes, and the website is cool! Worth a visit!

2009-12-21 @ 11:02:51
URL: http://uismine.blog.ca

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0