Jobb och hobby

Ganska ofta måste jag ta en paus från mitt stora experiment. Även om jag bär med mig karaktärerna och berättelsen när jag är ute och går kan det vara skönt att sysselsätta hjärnan med annat.

Just nu väntar jag på att skriva ut mina karaktärsscheman och mitt schema över handlingen så att jag har något att följa när jag börjar skriva från början igen.

Så i denna paus håller jag på att putsa upp dikter och noveller. Att skriva dikt och novell känns som en "hobby" och att skriva roman känns som ett "jobb". (Fast det är det bästa jobb som finns så klart!)

Jag spenderar också en hel del tid på internet, läser andras bloggar och låter mig inspireras, här är en intressant sida som jag hittade: http://skrivarlyan.blogspot.com/
Även om man håller på med totalt olika böcker så är skrivprocessen och våndorna de samma!

Och eftersom hösten närmar sig försöker jag ta itu med punkten på min lista som heter 'marknadsföring'. (den mest krävande delen av mitt jobb) Fick veta av min förläggare att han kommer att skicka recensionsexemplar av Punkindustriell hårdrockare med attityd till 65 olika dagstidningar och tidsskrifter. Och boken finns även med i katalogen över mindre och medelsstora förlag: http://www.hstrom.nu/f/content/view/55/48/

Alldeles nyss kom en liten Thailändsk pojke förbi och frågade om jag ville donera 200 baht ( ca 60 kr) till en kista. Han samlade in pengar till nån begravningsfond. Jag sa nej. Är jag en ond människa?

Kommentarer
Postat av: Daniel

Jag hittade inte dig på den där sidan.
Jag är också ond för jag sa upp mitt stöd till Naturskyddsföreningen. Att du fick dåligt samvete av att inte skänka pengarna visar på din godhet!

2007-07-10 @ 11:01:22
URL: http://stevemckagan.blogspot.com
Postat av: annalivet

jag går alltid extra fort och tittar bort när greenpeace och sådana glor på mig på gatan. men jag tycker inte att vi är onda för det.
jag blir så impad av ditt gedigna arbete med boken. och att peta med din novell igår, gjorde mig skrivsugen. ska sätta mig med "man måste..." nu. så snart kan du få lite att läsa.
kramkram

2007-07-10 @ 17:06:06
URL: http://annalivet.blogg.se
Postat av: lotus

du är inte ond. du får miljarder kramar! av mig!

2007-07-10 @ 23:07:44
URL: http://kreckla.blogg.se
Postat av: lotus

hej, kolla in nya smörgåssidan, som inte är klar, men som är på gång!
jag drömde om amanda inatt. jag träffade henne på carmen!

2007-07-11 @ 21:47:28
URL: http://kreckla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0