Resan har börjat ...

Hon bor på en delad madrass i ett rum med vita väggar och en almanacka där dagarna räknas ner. 17 dagar kvar tills de lämnar landet. Förutom madrassen tas golvyytan upp av flyttkartonger. Innehållet i de flesta kartongerna måste slängas, återvinnas eller byta ägare. Hon passar sig för att skriva saker i block eller på papper. I några månader framöver kommer hennes ägodelar förvaras i en enda ryggsäck.
    Ska hennes morgonsidor börja hända på laptopen? Den som ännu inte blivit döpt. Hon tror inte riktigt på att döpa maskiner. Kanske blir de snällare, kanske inte. Hon är tjugofem år nu och lever det liv hon vill leva. Det är inte över som hon trodde när hon var sexton.
    På det tillfälliga bordet står en vas med en solros i. Man måste skapa skönhet om så bara för en stund. När det händer mycket i den verkligaste verkligheten hanterar hon situationen genom att skriva om sig själv i tredje person. Hon vet att hon är väl värd ett stort andrum, men hon kan inte låta bli att önska att hon höll på att skriva på en ny roman. Även om den finns i huvudet, finns det risk för att saker trängs bort och blir suddiga när livet bjuder på gemenskap, öl och  nya äventyr. Novellen hon skrev i början på året blev refuserad av den enda tidning hon skickade den till. Men hon är glad över att de tog sig tid att svara, även om det var ett standardsvar. Hon vet att det alltid finns andra svar...

Kommentarer
Postat av: annalivet

pirr! jag tror att hon bara samlar på sig. hälsa henne att det är ingen fara. när det väl är dags att skriva kommer det att bubbla och brusa. det blir bra. hälsa henne att jag tror att det är bra att ha andrum ibland. att samla och sansa sig. hälsa henne att maskiner behöver lite mänsklig omtanke. de krånglar mindre om de heter ett namn. yoko är nästan alltid snäll.

2007-02-28 @ 00:20:45
Postat av: lotus

debbie II är också en älskling. hon förvarar mina texter en stund. även om jag just nu skriver på Vajan, Ks maskin.

från mig kommer också en tanke på hon som är 25 (grattis i efterskott) och ett besked att hon snart kanske kommer att få läsa en NOVELL författad av undertecknad!

2007-02-28 @ 21:02:39
URL: http://kreckla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0