Speed på slutet

Idag har jag jobbat mera med sista delen och gjort följande ändringar:

LÄMNA SPÅR. Amanda filosoferar mera i taxin på väg hem från Jonte. Tänker på att hon har lämnat många spår mellan gatstenarna i stan. (indikerar att hon vill bort) Hon ser även fram mot gemensam frukost med föräldrarna som hon har försummat under Jontetiden.

((INSNÖAD. Detta kapitel har jag strukit och gjort om till 2 nya kapitel:))

FÖRSVUNNEN. Amanda kommer in i köket för att äta frukost. Gunilla sitter där och är ledsen över att Kim är försvunnen. Det enda hon har tagit med sig är passet och Amandas brev. Föräldrarna tröstar Gunilla och hör inte när Amanda försöker berätta att det är slut med Jonte. Till slut fattar pappan och säger "Inget ont som inte har något gott med sig. Nu kan du söka vilken högskola du vill utan att behöva ta hänsyn"

SAMTAL. Jonte ringer och det blir ett fumligt göraslutsamtal. Amanda får syn på högskolekatalogerna, påverkad av pappan skyller hon på att hon vill vara fri att söka till vilken stad som helst. Jonte ber henne att lämna nyckeln.

ANSÖKAN. Detta kapitel är endast ett brev till Kim. Ett ganska utförligt brev där Amanda är arg för att Kim har försvunnit med de andra breven. Nu har hon ju ingen adress att skicka till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0