Sortering och återvinning

Klockan är tre på natten, fast vissa skulle säga morgonen. När ingen annan inspiration infinner sig är det ganska skönt att sortera blanda mappar och filer i datorn. Vilken märklig tid man lever i... att man kan packa ihop sitt liv på en CD-skiva typ... Skriverier, foton, musik...

Jag måste göra mig av med en massa utskrifter och löst papper innan vi drar till Thailand i mars. Men jag kan inte med att slänga en enda anteckning som har med Amanda att göra... Liksom bevis på min kamp... Olika utskrifter med anteckningar i marginalen... Jag har en hel låda. Ska försöka att packa ner lite i resväskan (tills jag åker till Nässjö över jul) och förvara hemma hos mamma och pappa.

För mig har det i alla fall varit oerhört inspirerande att se andra författares och blivande författares olika versioner av en text... att se vad som hände på vägen... Mitt allra första Amanda-kapitel strök jag. Men den första paragrafen återanvände jag mitt inuti boken (när Josefin tar för sig av potatisen i matkön).

Nothing is wasted.


Kommentarer
Postat av: annalivet

saknar min fina blåa bok när man verkligen kunde se dikterna växa fram. strykningar med bläck och blyerts. samtidigt har jag lärt mig att jobba med datorn, så till och med i sängen brukar den vara med. (har alltid gillat att skriva där.) och det är sällan jag sparar gamla versioner faktiskt.

2006-12-15 @ 16:46:52
Postat av: lotus

jag jobbar ju alltid med bok först och sedan har jag datorn till nästa steg så att säga. jag kommer alltid på dikter och rader på "fel" tillfällen då ingen dator skulle finnas med, så anteckningsboken är i högsta hugg i väskan jämt och alltid. man ska spara anteckningar. de är värdefulla för livet och själen. lägga i låda och ta fram långt senare!

2006-12-15 @ 17:18:07
URL: http://kreckla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0